Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Casa memorială Vasile Lucaciu, din Şişeşti

(situat la 16 km de Cavnic) : Muzeul memorial a fost inaugurat în anul 1968. Cuprinde sase obiective importante: Casa parohială în care a locuit preot dr. Vasile Lucaciu (1852 – 1922) cu familia în perioada 1885 – 1914; Biserica Sfintei Uniri a Tuturor Românilor ctitorită de Vasile Lucaciu şi sfinţită în anul 1890; Locul de adunare şi Izvorul Românilor; Documente, fotografii de epoca, piese de mobilier originale; Biblioteca (15000 volume) oferă informaţii necesare pentru a cunoaşte viaţa, activitatea şi puternica personalitate a „Leului de la Şişeşti”, memorandist şi făuritor al României Mari.


 

Strada: Cavnic,strada 22 Decembrie nr 25

Telefon/Fax: 0262 295 800

email-alt: casadeculturacavnic@gmail.comregio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic