Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Climă

Orasul Cavnic

In zona montană sunt caracteristice verile mai răcoroase si cu precipitaţii mai abundente si iernile lungi, cu abundenţă de precipitaţii sub formă de zăpadă.

Temperatura medie anuală pentru zona Cavnic se situează intre 7-7,5 ° C, dar pe subzone poate cobori pană la 4-5°C in locurile inalte.

Riscurile climatice. Dintre riscurile climatice care nu trebuie trecute cu vederea sunt: grindina, seceta, ingheţul timpuriu si dezgheţul tarziu, dar si ingheturile tarzii, poleiul, stratul de zăpadă, inundatiile si viiturile. Toate acestea sunt susceptibile să producă pagube si disfunctii in agricultura, transporturi, funcţionalitatea economică etc.

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic