Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Grădina Regelui

Grădina Regelui este o pădure de lariţă (Larix decidua) în vârstă de aproximativ 250 ani, fiind declarată o mică rezervaţie naturală. În componenţa sa se află 24 de exemplare care impresionează prin dimensiunea lor care depăşeşte  2 m în diametru.

Aceasta datează din anul 1736 când în semn de aducere aminte şi  recunoştinţă pentru cei ce-au jertfit viaţa pentru apărarea oraşului, a ţării, o dată cu ridicarea monumentului numit „Stâlpul tătarilor”, înainte de  redeschiderea minei Roata, eveniment la care a participat însu principele Reiner,  s-a plantat  o mică rezervaţie de lariţă (un conifer cu frunze căzătoare)

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic