Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Logolda

Kapnikbánya Város volt az első az északi féltekén, amely használt cianid megszerezni az arany Ismeretes, hogy a termelés a legtisztább aranyat a világon. Az első északi féltekén, és az ötödik a világon, hogy ezt a technológiát, „A Logolda”, mint a régi név ragadt flotációs technológiát használó, eddig megtartja romjai. A hatóságok sikertelenül próbálta használni ezeket a tárgyakat a turizmus, de a pénz hiánya befagyasztotta a tervezési fázisban.

Északi féltekén első lehasítsuk

Kapnikbánya története nem választható el a bányászati ​​terület. Tanúk a fő probléma a lakosság ma is látható, az egész régió számára. 1867-ben, a város lett fontos bányászati ​​központ után egy angol tulajdonos épített egy öntödében.

„Abban Logolda” ez az, ahol sok száz év alatt bontsa ki a legtisztább aranyat a világon, legalábbis ami maradt a helyi folklór. Itt használta először Európában, az északi féltekén cianurarii módszert kivonat arany, az ötödik a maga nemében a világon. A technológia bevezetése a brit, dél-afrikai országok és a „logolda” van nyilvánvaló összefüggésben a „arany”, ami azt jelenti, „arany”.
Brit cég, amely tulajdonosa hívták Rota Aurr flotációs Mines Limited és meg is vásárolták a bányászati ​​Miklós és Anna kerék Egyesület 1899-ben átadott adatok szerint Marius Weiner, egykori alpolgármester, miután csak négy év, mert a technológia túl fejlett, a tulajdonos úgy döntött, hogy eladja a befektető Nagyszebenben. 1910-ben vásárolta meg az állam. Onnan azonban, hogy a kerület tartotta a „kerék”, mivel ismert, sőt, maguk a felek.

A karakter Mozart operából, született Kapnikbánya

Bányászat gyökerei helyi és mélyebb történet. Erre a tevékenységre Born Ignác nevét kapcsolatos, fontos tudós, maradt az európai történelemben, mint egy szatirikus, hanem egy szenvedélyes kutatója. Szerint a történelmi adatok, úgy tűnik, ő született Kapnikbánya, ahol apja, Ludwig von Born, volt egy tüzérségi tiszt és itt volt, mint a bérlő nekem. Az egyetlen dokumentum, amely igazolja, Kapnikbánya, mint a hely, a születési egy levelet tőle, mondván, hogy ő akarta, hogy vizsgálja felül származási helyükön, azaz Kapnikbánya. 1776-ben az úgynevezett Bécsbe Maria Teresa elrendelte a császári gyűjtemények ásványi anyagok a kabinet. Mert azzal, hogy tanúskodott, von Born nevezték ki tanácsadója a Földtani Tanszék előadótermében. A legnagyobb érdeme azonban az volt, hogy kifejlesztett egy módszer kitermelése fémek ásványi tökéletes higany által összeolvadást. A módszer volt tapasztalható a spanyol, de tökéletes Born hajtották végre, és a bányákban Magyarország. Két felfedezett ásványok általa az ő nevét viseli, mintegy bornina és bornitul. Ugyanakkor, az ő nevét használta Mozart, aki a főszereplő az opera „A varázsfuvola”.

Koronás fők, látogasson el Kapnikbánya

Ellenőrzések és betéti gazdagságot vonzottak Idővel sok lelkes meggazdagodni. A város-ben megbuktatták megszállók és ragadozók sűrű sorokat. A tanúságtétel „pillér tatárok”, egy obeliszk, amely emeltek alapján egy kő vésett felirattal: „Tehát itt jött a tatárok” és évekből származó 1717.
Az obeliszket emeltek 1874-1876, a látogatás során a herceg Reiner Mining Kapnikbánya. Ebből az alkalomból, hogy ez egy ültetett vörösfenyő fenntartás, mai nevén a „király kertje”, és hogy körülbelül két hektár ezelőtt. A fák, az egyetlen faj, a fenyők elhagyja esik, akkor lenyűgözte a méretük, akár közel két méter átmérőjű a tövénél. „Sajnos, mert a kor, sok tele vannak üregek és nem tart sokáig,” mondta az egykori alpolgármester Weiner.

Van-e élet után bányászat?

Azt is mondta, hogy a bezárás bányászati ​​tönkretette az egész gazdasági élet a faluban.
„Ellopta mindent tudtak lopni bányászati ​​tevékenység. Minden eltűnt a vas és réz, eladták a törmelék,” mondta. „Meg kell lennie a legnagyobb bányászati ​​múzeum bezárása után. Volt egy jól megépített, 1911-ben, az úgynevezett” Kuneberg „, mint az, aki képalkotó technológia. Azt, mindent elloptak, és értékesített hulladék” kiált.

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic