Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Védelme alatt az árnyas völgyek és hegyek, a kezében Máramaros játszott érdemes építeni a szükséges dolgokat a mindennapi életben. Akár ékszer háztartási cikkeket vagy munkaeszközök, mind a pecsét Máramaros és ősi szimbólumok. A csésze és egy ágy agyag tál és CERGA ingek fakanállal a párt a monumentális kapu, az összes ilyen tárgyak kifejezése szépség és a spiritualitás az év Morosani lélek.

Sculptura din lemn

Sculptura din lemn

Mi vagyunk a földön a fa, így fafaragó van egy hely a becsület között a hagyományos szakmák.

A gazdák nem voltak néhány mester a saját otthonában. Néhány magasak voltak, és voltak urai egyházak és ajtók, fa szobrok díszítik otthonaikat gerendák, ajtókeretek, erkélyek és oszlopok a kapuk. A bizonyítás látható élőben a fát Cosaului Valley, Iza-völgy és a Mara-völgyben. Berbesti háztartások hordozható Călineşti tiltják a szerbek és Budeşti és skanzenek, Nagybányán és Sighet.

Fontos eleme a fa felépítése az eredetiség, a régi templomok, többnyire épült a XVII – XVIII Néhány helyén egy sokkal régebbi templom. Idővel, a pár nem égett a megszállók, de épített az elkövetkező években.

A fa él és zöld lélek istállót Máramaros testet és az elmét, segít a terepmunka, a meleg a téli éjszakákon, egy szó, a szív Máramaros

.

Interiorul unei case din lemn

Interiorul unei case din lemn

Máramaros és a nők öltözött családi házak és templomok a művészet szövés szakadás (Háború) a varrótű és migaleala szemmel a hosszú téli éjszakák, megtestesíti, mint a ruházat, szőnyegek, szőnyegek laptopok és tanúsítványok és igazolások, asztal és ágynemű Arcok

Minden ház szoba ad otthont a „relatív” – örökség és a büszkeség lányok gyapjú szövet és a kender ruházatot kell mindent méltó és szép otthon. És dolgozott szövetek különböző színekben, attól függően, hogy hol és tiszteljük mindenkinek adatbázisban. Munka geometrikus minták kontrasztos színekkel, a függöny egy hem bélelt emberi vagy antropomorf képviseletet a „Catania hora” vagy „ló és lovasa”. Ştergurile van egy erős elsődleges színárnyalat piros és fekete, egy nagy park, mint a szőnyeg. Cergos 2-4 színes tintákkal. Hiteles anyagok festett a természetes színek, növényekből kivont és fa kérgét. Botiza, a nők a nyári virágok és levelek, gyökerek és fakéreg, szövés és festés gyapjú ÖN pogány jelképek és a keresztény majd összegyűjtik a gyönyörű szőnyegeket.

Máramaros otthonok szépség és a színek tele szeretettel és hagyomány tisztelete, melegség és vendégszeretet várja az örök város.

Lucrare in ceramica

Lucrare in ceramica

Föld, víz és a tűz a lelkében vette Morosani. Mivel az idők, már agyagedények élet ellen különböző formái, a szépség és nyers Heide, a színek a hagyományos földet kap festett és égett sütők. Sacel kerámia égetett vörös agyag nagyon jó minőségű, eltávolítjuk a mélysége 15 17 m mély kutak. Az alakja a tál, díszítő elemek és technikák, kerámia Sacel dák kerámia nagyon hasonló. De sült kerámia, római eredetű. A hajók kerékpárral teszik meg egyszerűen berendezett, csiszolt kővel még hagy némi ideje megszáradni, majd tartott dobozok, amíg ő gyűjti több darabot, és végül elégették a kemencében, anélkül, hideg. A fazekas kézműves gyakorolt ​​Sacel ma a régi technikákat.

Egyéb kerámiák díszítik mázas kerámia festett ecsettel Felsőbánya és Nagybánya a vámhatóság a kürt, kerámia és ecsettel Horn Vama és Lápos, kerámia és grafit kerámia Vama Iza völgyében.

A korongozás Máramaros adott életet és hűvösebb szökőkút és megkóstolhatja kemencék nők a falvakban és völgyek ezen a földön.

MAsca din zona Maramuresului

Masca din zona Maramuresului

Hide egy másik történet … szőrme, bőr, vászon és szarvak és még babot színes bojt, gyöngyök, csengők, szalagok, ezeket kifejező maszkok célja, hogy ösztönözze és támogassa a varázsló animálni. Maszkok szerveznek karácsonyi és újévi naiv Theaterhaus kiemelte otthon vándorol chipek, hogy kivédjék a gonosz szellemeket, és emlékeztesse az embereket, hogy az élet múlandó. Néha kérdezd meg magadtól, hogy a halál „hamis” gonosz szellemeket és néha sok más jelek a folklór és a legendák Máramaros. Ebben Sacel, kisiparos Vasile szikra, hogy látványos és kifejező maszkok, minden történet és a hatalom.

Clopuri in Maramures

Clopuri in Maramures

A szerb faluban található az elmúlt clopari Máramaros Cosauti völgyben. Vasile Boródi és Manuela Boródi (Read Barlea Victoria) szalma és faforgács clopuri nélkül tunika nem vonhatók össze. A férfi a fejét büszkén, kis díszítés és kifejezése hangulat félelmetes, és van, amikor a nyak meglepni vagy azt mutatják, csodálattal olyan cselekményért vagy szó …

Kopp függően eltérő alkalmával gyöngyökkel és virágok esküvőkön és ünnepségek, temetések, illetve könnyű dolog díszített … de valami biztos: mindenkinek megvan a ház Morosan köröm kopp, ahol ő és minden munkahelyet függ, még akkor is, ha elkötelezett minden nap, és az ő étkezés.

Costum popular feminin

Costum popular feminin

Ünnepek és mindennapi ruhákat Morosani lenyűgöző az egyszerűség és a szépség. Minden területnek megvan a maga néprajzi sajátossága, amikor a ruha. Lápos ruha, például józanabb és stílusosabb, mint a történelmi Máramaros, ahol a színek élénkek és intenzívek.

A föld Máramaros, meghatározó elemei a női viselet a kendőt, fehér ing ujja végződő mandzsetta vagy a kormánykerék, gyalog az elkövetkező két Zadie vízszintes csíkok, amelyek színe régiónként változik, és a társadalmi státusz (általában fekete alternatív piros, sárga vagy narancs). Több mint inget jön mellvértet és Guba, télen.

A férfiak viselnek fehér inget, rövid harisnya nyáron és télen nadrág, vagy Cuşma per kopp, minden szezontól függően. Máramaros, aki tiszteletben tartja a könyv nem adja fel a hagyományos öltözékben szandál áll ma. A múltban minden faluban volt egy helyi különlegességek a port, és az emberek, akik eljöttek Sighet tisztességes országban, minden első hétfőjén hónap, elismert eredetük után részleteit a ruha viselése. A port azonosítóját volt a nők meg a színek elrendezését és csíkok a Zadie vagy a férfiak, Suman szín


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic