Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Mocăniţa de pe Valea Vaserulul

Mocănita de pe Valea Vaserului este ultima mocăniţă din România. Traseul acesteia este de aproximativ 40 km, traseu ce este străbătut cu maxim 30 km/h. Construită între anii 1930 – 1933, linia ferată pe ecartament îngust (760 mm) are o lungime de 56 km, între Vişeu  Izvorul Comanului.

Pe acest traseu, cea mai înaltă altitudine a Iiniei ferate este în zona Comanu (1.100 m), plecarea din Vişeu fiind la altitudinea de 600 m. Drumul până a capătul traseulut (lzvorul Comanului, Ia doi kilometri de graniţa cu Ucraina) durează aproape opt ore.

După ce agaţă platformele cu buştenii de brad, mocăniţa se întoarce:, după alte şase ore de coborâre, la Vişeu.

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic