Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Pădurea Crăiasa

Rezervaţia PĂDUREA CRĂIASA s-a constituit ca arie protejată in anul 2000. Aceasta este situată in comuna Ocna șugatag, având suprafata de 44,00 hectare si se află la o altitudine medie de 485 m.

Padurea este amplasată în partea de nord a localității Ocna șugatag la 1 km (DJ 109 F) din centrul localirătii pe partea stanga. Ea se dezvoltă pe versantul veștic al unui deal terasat, substratul fiind reprezentat de roci sedimentare badeniene (marne, gresii, tufuri). Vegetația caracteristica acestei padurii este reprezentata prin arborete de gorun si larice – o specie de conifer cu frunze cazatoare. Alaturi de acesta se mai regaseste si stejarul (Quercus robur). Aceste paduri au fost plantate de catre administratia minelor in secolele trecute.

Scopul principal al ariei naturale „Pădurea Craiasa” este cel de conservare a diversitatii biologice. De asemenea, se urmareste excluderea si prevenirea activitatiilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum si asigurarea conditiilor pentru activitati educative, recreative si de cercetare stiintifica.

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic