Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Pârtia de schi Roata

Pârtiile Roata se încadrează în gradul de dificultate uşor – greu şi se întind pe o suprafaţă de 6 km, fiind în număr de 5 ( Roata 1, Roata 2, Rainer 1 sau Roata 3, Rainer 2 sau Roata 4, Pârtia Albastră sau Roata 5), au lungimi cuprinse între 920 m Roata 1 şi 2250 m Roata 5. Pârtiile dispun de 3 instalaţii de teleschi moderne, având posibilitate de acces în sistem hands-free, nivelate conform standardelor europene şi excelent întreţinute. Roata 1 dispune şi de tunuri pentru zăpadă.

Foto : Harta Pârtiilor Roata

Foto : Harta Pârtiilor Roata

 

  • Pentru cei care iubesc adrenalina sunt puse la dispoziţie snowmobile care pot fi închiriate. Se pot lua lecţii de schi şi snowboard. Pentru cei care nu dispun de echipament de schi acesta poate fii închiriat.
  • Locul oferă potenţial pentru deschiderea unor noi pârtii de schi, pe lângă cele existente, care au atras un număr însemnat de turişti, însă administraţia locală caută soluţii nu numai în sporturile de iarnă. Propunerile de proiecte urmăresc atragerea unor surse de finanţare pe fonduri nerambursabile, sau cu cotă de cofinanţare mică, pentru a asigura continuitatea dezvoltării durabile sustenabilităţii acesteia, situaţie reflectată în Strategia de dezvoltare a oraşului.

Cavnicul a fost cuprins în Programul Naţional “Schi în România” aprobat prin Legea nr. 526/2003, cu modificările şi completările ulterioare, cu perspective serioase de clasificare ca Staţiune turistică – cu centru de greutate “practicarea sporturilor de iarnă”, domeniul schiabil de la Cavnic măsurând în prezent cca. 8,5 kilometri lungime şi fiind dotat cu instalaţii de producere a zăpezii artificiale pe circa 6 km, iar instalaţiile de iluminat nocturn asigură schiul în nocturnă pe o lungime de 2,8 km. În cadrul Programului ,,Schi în România’’ în localitate este în curs de implementare un proiect ce vizează realizarea unui domeniu schiabil de circa 8 km, dotat cu instalaţii de transport pe cablu moderne.

  • modernes.

Tarife teleschi: Preț întreg: 2 urcări: 8 RON, 5 urcări– 18 RON, 12 urcări – 35 RON, 20 urcări – 55 RON, 30 urcări – 70 RON, 60 urcări – 130 RON, abonament/zi: 80 RON;

Tarife cu reducere: Reducerile se aplică pentru copiii până la 14 ani și familiile formate din 2 adulți și minim un copil până la 14 ani: 12 urcări – 30 RON, 20 urcări – 45 RON, 30 urcări – 60 RON, 60 urcări – 115 RON, abonamente/zi: 70 RON, abonamente/zi pentru persoanele care își serbează ziua de naștere – 60 RON. Pentru 15 RON garanție este posibilă achiziționarea unei cartele reîncărcabile cu CIP care permite trecerea prin porți în sistemul hands-free.

Tarife închirieri: Echipament schi complet/zi: între 40/60 RON, în funcție de performanța acestuia; echipament snowboard complet/zi: 50 RON.

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic