Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Rezervația Creasta Cocoșului

Rezervaţia Creasta Cocoşului este una din formele de relief bizare ale ţării noastre, având o valoare ştiinţifică şi peisagistică deosebită. Are o înălţime de aproximativ 150 m, în timp ce lungimea de 200 m, se întinde pe o suprafaţă de 50 ha din care: 3,2 ha este reprezentată de zona stâncoasă, 36,5 ha pădure şi 10,5 ha gol de munte. Creasta principală este situată în partea de sud a oraşului Cavnic. A fost declarată monument al naturii, şi face parte din I.U.C.N ( Uniunea Internaţională de Conservare a Naturii). Creasta reprezintă o bucată dintr-un crater vulcanic de o rară sălbăticie şi o deosebită frumuseţe. Privită din depărtare se aseamănă cu o creastă de cocoş, din alte unghiuri cu o muchie de secure dar şi cu o uriaşă reptilă mezozoică. Pereţii sunt abrupţi, dantelaţi, prăpăstioşi şi ameninţători, din această cauză escaladarea se poate face doar printr-un singur loc, fiind foarte dificilă şi riscantă. Pot fii remarcate urmele unor reale cataclisme şi blocuri mari prăbuşite haotic în poziţii neobişnuite. Creasta Cocoşului este un punct de atracţie pentru turişti pe tot parcursul anului.

Creasta Cocoșului

Creasta Cocoșului

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic