Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice Instrumentele Structurale si Absorbtia Fondurilor Europene

Ziua Minerului

Cum fiecare breaslă iși are ziua ei în care este sarbătorită, și minerul are o zi a sa în an, Ziua Minerului. Această zi era celebrată în prima duminică a lunii august, fiind organizate serbări câmpenești, stropite cu mici si bere pe acordurile fanfarei de mineri. Fanfara strabatea orașul de la un capăt la altul într-un camion, cântand Imnul Minerilor și oprind la poarta oamenilor din conducerea minei și a inginerilor, omeniți fiind pentru muzica cu cate o litara de horinca (un litru de palincă. Se mai organizau și meciuri de fotbal intre echipa Minerul din localitate si formația de old-boys sau echipe invitate din localitățile din preajma, care si ele sarbatoreau Ziua Minerului. Acum însa, odata cu restructurarea mineritului maramureșan si transformarea zonelor miniere, este data uitării treptat această sarbatoare, apropiată fiind și data desfășurării Serbărilor Cavnicului.

About the Author

By andrey26 / Administrator

Follow andrey26
on


regio

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Sitemap


  Copyright© 2015 | Primăria Orașului Cavnic